Besparen met behulp van onze adviseurs

Een adviseur van ons kantoor kan samen met u bekijken hoe u de scheiding zo kostenefficiënt mogelijk kunt afhandelen. Allereerst is het in uw eigen belang wanneer u en uw partner in harmonie, of op zijn minst in een werkbare verstandhouding, naast elkaar aan tafel kunnen zitten.

Met een goede atmosfeer verhoogt u namelijk de kans om afspraken te maken die in uw voordeel zijn. Onze adviseur kan u zeer goed daarbij helpen,  is namelijk een financieel en fiscaal specialist en weet van welke regelingen u gebruik kunt maken. Bijvoorbeeld waar u aan moet denken omtrent uw pensioen, hypotheek en alimentatie. En hoe u aanspraak maakt op toeslagen en subsidies. 

Bekijk dus samen met ons of er besparingsmogelijkheden zijn. Wellicht is een uitkomst dat u een gemeenschappelijk verzoek bij de rechtbank kunt indienen in plaats van beide afzonderlijk. En de grootste besparing: de advocaatkosten. In veel gevallen spaart u tal van sessies met een kostbare advocaat uit. Zo betalen de kosten van onze financieel adviseur zich voor een deel weer terug!

 

Besparingstips op verantwoorde wijze;

 

  • Kosten financieel adviseurs

Wij werken bij voorkeur op basis van een uurtarief, dan kunt u wellicht in overleg met ons het nodige huiswerk doen en zo mogelijk kosten besparen. Vraag ons altijd om een urenindicatie of spreek een maximum af. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.

 

  • Wel/ Geen advocaat

Overweeg noodzaak advocaat. Een Financieel Echtscheidingsadviseur is een financiële expert en zal ervoor zorgen dat u nu en in de toekomst op financieel en fiscaal gebied alles goed heeft geregeld. Indien de zaak niet te complex is, hoeft u daarvoor wellicht niet meer langs een advocaat. Alleen heeft u nog een advocaat nodig om de scheiding bij de rechtbank in te dienen.

 

  • Rechtsbijstand

Spreek uw rechtsbijstandsverzekering aan. Indien u verzekerd bent, kunt u een deel van de kosten

mogelijk via de rechtsbijstandsverzekering declareren.

 

  • Subsidie

Vraag subsidie aan. Afhankelijk van uw inkomen kunt u aanspraak maken op gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand. Deze zogeheten ‘toevoeging’ vraagt u aan via uw adviseur of advocaat.

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie